Fietsen met ons hart

Morgen is het dan zover. het officiƫle gedeelte begint om 10.00 uur bij het SJG op het parkeerdek. De cheque-overhandiging, de toespraken en het uitzwaaien. Daarna is er ook nog koffie en vlaai. Helaas fietsen wij dan al weg.
Wij zijn dan al een tijdje bezig. De wekker gaat vroeg, m’n hondje naar het logeeradres en dan omkleden. Om 09.00 uur komt er iemand van Glanum Diagnostics langs om holterdiagnose-apparatuur  t.b.v. ECG onderzoek op mijn lichaam te bevestigen.  Hiermee wordt 24 uur lang onderzoek gedaan naar hoe mijn hart het doet, of er afwijkingen zullen zijn tijdens inspanning maar ook tijden het herstel daarvan. Na afloop wordt door een cardioloog een uitgebreid medisch rapport opgesteld. Zeker in deze tijd van uitgestelde ziekenhuisbezoeken een mogelijkheid voor artsen om toch uitgebreider onderzoek te kunnen doen vanuit de thuissituatie van de patiĆ«nt. Daarnaast is het voor mijzelf ook erg interessant omdat er tijdens mijn opname in het Radboudumc een hartruis is ontstaan. Gelukkig is deze na enkele weken ook weer verdwenen. Waarschijnlijk is dat dit ook door het Corona-virus werd veroorzaakt.