Fietsen tegen Corona

Van 27 maart tot en met 15 april ben ik ziek geweest, Corona (Covid-19, sars-CoV-2). Eerst thuis en na een week naar het Sint Jans Gasthuis in Weert. Na een week daar werd ik per ambulance overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen.
Daar was ik één van de eerste 5 patiënten die Icatibant toegediend hebben gekregen. Een opname op de Intensive Care in mij gelukkig bespaart gebleven, maar ben daar toen het echt niet meer goed ging met mijn longen wel heel bang voor geweest. Ik had erg veel zuurstof nodig. Mijn angst was dat het verschrikkelijk mis zou gaan. Geen fijne herinnering.

Ik heb ervaren hoe groot de verschillen kunnen zijn tussen twee fantastische ziekenhuizen. Een verschil in mogelijkheden wel te verstaan! Wat namelijk niet verschilde was de inzet van iedereen die betrokken was bij de behandeling en verzorging zoals de verplegers m/v, artsen, mensen die de maaltijden verzorgden, de psychische bijstand, de mensen die alles schoon hielden.

Ik wil beide ziekenhuizen een hart onder de riem steken. En daarom wil ik op zondag 24 mei, ongeveer vijf en een halve week nadat ik ontslagen ben uit het Radboud Ziekenhuis laten zien dat je hier sterk kunt uitkomen. Alhoewel ik amper zelf kan geloven hoe goed het nu (5 mei) al gaat. Vier weken geleden liep ik achter een rollator. Dat had ik niet gedacht op mijn 49e. Ik probeer er ook alles aan te doen. Fysiotherapie, Nederland in Beweging (dankjewel Omroep MAX), fietsen en wandelen.

Op zondag 24 mei 2020 wil ik, dit keer niet per ambulance, maar op de fiets, nogmaals van het Sint Jans Gasthuis naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Samen met twee goede vrienden die weten wat fietsen is, Jan van Dongen en Mike Palmen. Wij willen hier geld mee ophalen voor zowel het Sint Jans Gasthuis in Weert als ook het Radboud Fonds. Bij het Radboud Ziekenhuis wil ik het personeel dat betrokken is bij de Corona afdelingen, maar ook de aanwezige patiënten trakteren op èchte Weerter vlaai van Bakker Vries.
De vlaaien zijn geregeld. Het geld vraag ik aan u. Ik hoop dat u deze doelen en mijn inzet wilt steunen. Het zou voor mij een fantastische afsluiting zijn!

Met dank en hartelijke groet,

Oscar Ellerbrak
Weert

Foto: © Josine Frankhuizen, FPh