Het Radboud Fonds

Vandaag eens een rondje gewandeld. Niet alleen met de hond maar eens even de Weerter middenstand gevraagd om wat postertjes op te hangen en leaflets op de toonbank neer te leggen. Natuurlijk gelijk gerustgesteld dat ze zelf ook mochten doneren. En de eerste donaties zijn daar ook alweer van binnen. Hopelijk volgen er nog velen.

Vandaag iets meer over de doelen die we blij willen maken met jullie donaties.
Te beginnen met het Radboud Fonds.
Het Radboud Fonds ondersteunt meerdere projecten. Wij gaan natuurlijk specifiek fietsen om een bijdrage te leveren aan het Corona-project:
Stop het Coronavirus!
Wat doet het Radboud Fonds met onze donatie, waar u voor doneert. U leest het hieronder.

 Mensen noemen onze zorgprofessionals helden. Zelf vinden ze dat niet. De omstandigheden zijn extreem, dat klopt. Ook onder deze omstandigheden zetten ze zich voor meer dan 100% in en doen ze waar ze goed in zijn: zorgen voor patiënten en onderzoek doen naar het coronavirus.
Als je je vijand wilt verslaan, moet je hem goed leren kennen. Heel goed. Want elk detail, elke zwakke plek, kan hét verschil maken. Met die bril kijken onze onderzoekers naar Covid-19. Ze werken keihard om het virus in kaart te brengen, om met die kennis mogelijke behandelingen en medicijnen te ontwikkelen. En dat heeft al tot positieve resultaten geleid. Een voorbeeld van een onderzoek dat versneld is opgestart, zonder dat het budgetten rond was, omdat er namelijk geen tijd te verliezen is. Dit is ook het onderzoek waar ik één van de eerste vijf patiënten was die een experimenteel middel toegedient kregen.

Dr. Frank van de Veerdonk, internist: “Het lijkt erop dat we een essentieel mechanisme in het ziekteproces van Covid-19 gevonden hebben, dat tot dusver over het hoofd werd gezien. Het is een mechanisme dat belangrijke consequenties heeft voor de behandeling van de ziekte. In internationaal verband onderzoeken we nu of de nieuwe inzichten en behandelingen inderdaad effect hebben in de praktijk.”

Beschermingsmiddelen en beademingsapparatuur
Totdat we het virus hebben verslagen, is het belangrijk om onze zorgprofessionals te beschermen, zodat zij de beste zorg kunnen blijven geven aan onze patiënten. Ook hier hebben we hulp voor nodig. Denk aan het testen van professionele mondkapjes en gezichtsbeschermers. En het alternatieve beademingsapparaat, waar IC-arts dr. Hugo Touw aan meewerkt, om de capaciteit van IC’s in binnen- en buitenland te kunnen opschalen als het nodig is.

Dit is waar u met onze actie aan bijdraagt. Nou ja, de helft van uw donatie dan. De andere helft gaat naar een nieuwe afdeling is het Sint Jans Gasthuis in Weert. Daarover in het volgende blog.