Hulptroepen

Twee helpende handen

Vorige week kreeg ik een spontane mail van Mariet Gorissen uit Venlo. Of ze ons kon helpen om deze actie nog succesvoller te maken. Nou, dat aanbod namen we graag aan. Hieronder verteld Mariet zelf wie ze is en wat ze voor ons gaat doen.

 
“Sinds 5 jaar ongeveer zijn wij niet meer geabonneerd op Dagblad De Limburger, maar tot mijn grote verbazing lag er toch een exemplaar in de bus op vrijdag 8 mei. Een vreemd toeval?
Er stond onder het kopje “Corona, Goed nieuws!!” Huh, bestond dat dan? Dus ik heb het toch maar even gelezen. Het verhaal ging over ene Oscar Ellerbrak die Corona had overwonnen en nu op 24 mei vanuit zijn woonplaats Weert (toevallig de woonplaats van mijn mans vader geweest) naar Nijmegen waar hij verpleegd is geweest, gaat fietsen om zo geld op te halen voor onderzoek naar een medicijn voor Corona. Waar onze dochter dus aan meewerkt. Hoezo toeval!
Het was makkelijk geweest om wat geld over te maken en daarmee klaar. Maar op de een of andere manier wist ik dat toeval niet bestaat en dat ik meer kon doen dan dat. Mijn hoofd maakte overuren over hoe en op wat voor manier. Mee fietsen ter ondersteuning? Nee, het was immers zijn “feestje”. Geld ophalen en dan overmaken? Te gemakkelijk. Ik vind dat als je geld gaat vragen er dan ook iets tegenover moet staan. Laat ik nou net zo impulsief zijn als dat ik groot ben en dus besloot ik om op dezelfde dag vanuit Venlo-Boekend naar Nijmegen te handbiken om hem daar mijn ingezamelde geld te overhandigen. En… weer toevallig, of niet, heb ik een stichting en een bedrijfje zodat ik wel wat mensen kan bereiken om mij hier in te steunen. Ik kan dan wel niet met hem en zijn maten dezelfde weg mee fietsen, maar zo heb ik toch het idee dat ik hem naar de finish help. Net zoals mij mijn therapeut naar de finish schreeuwde toen ik de Mont Ventoux op ging met zo’n beetje alles mis wat er mis kon gaan.
Samen sporten maakt je sterk en alleen als we samen sterk zijn kan er snel een medicijn gevonden worden tegen Covid 19.”

Is dat geen leuke spontane actie! We zijn erg blij met de hulp en inzet van Mariet. En kijken er naar uit om haar 24 mei in Nijmegen te begroeten.

Ear Savers


Nog een leuke actie waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van Fietsen is beter dan Corona. Francien Korsten-Didderiens van Fotocieniek maakt en haakt deze leuke Ear-Savers. Speciaal voor de mensen die last krijgen van de elastiekjes achter de oren bij het dragen van de mondkapjes. Je kunt ze bestellen via fotocieniek@live.nl. Keuze uit diverse kleuren. Ze kosten maar 2 euro per stuk! En nogmaals… de volledige opbrengst gaan naar

Fietsen is beter dan Corona!