Plasma, fietsen en de bus

Even de benen gestrekt


Vandaag weer een klein stukje gefietst. Deze week maar twee keer gepland om zondag goed uitgerust aan de start te verschijnen. Afgelopen zondag was eigenlijk de generale repetitie. Was wel heerlijk weer vanmiddag voor een rondje na het werk. Lekker in het zonnetje. Voor degene die het leuk vinden om te weten: 18,73 km –  24,3 gemiddeld. Wel liefst 653 caloriën verbrand! 
Jan en Mike hebben ook nog getraind. Jan kwam ik tegen, Mike zat vanavond op de fiets.

Plasma doneren


Na het fietsen met de trein naar Roermond geweest. Ik heb via de GGD en Sanquin de vraag gekregen of ik plasma wil doneren. Na overleg met een donorarts – want: tast het mijn eigen resistentie niet aan –  heb ik besloten dat te gaan doen. Alle beetjes helpen. Onderzoek is nodig. Ik word er niet slechter van en jullie misschien straks wel beter! Vandaag was het bloedonderzoek en jawel, ik heb gelukkig antistoffen ontwikkelt. Over twee weken de eerste plasma-donatie. Het worden er waarschijnlijk in totaal vier. Ik hoop dat meer ex-coronapatiënten dit doen.  Met fietsen alleen komen we er niet!

Van Weert naar Nijmegen, maar hoe terug?
We hadden nog één probleem in onze “Fietsen is beter dan Corona” actie. We wisten wel hoe we in Nijmegen zouden komen. Maar veilig terug? Met ons allen in één auto was geen optie. Dat is in deze tijd niet heel handig. Ook al niet omdat in onze (toch wel ruime) volgauto al enkele mensen zaten met voldoende afstand daartussen. 


Gelukkig werd ons de oplossing aangereikt. Dhr. Fonteijn van Kupers Touringcars bood ons aan om ons op te komen halen in Nijmegen. Hoe gaaf! We hoefden enkel maar te zeggen hoe laat we ongeveer klaar zouden zijn voor de terugreis en alles komt in orde. Straks denken we nog echt dat we op vakantie gaan. Naar Weert notabene!
We zijn Kupers zeer dankbaar hiervoor, dat mag duidelijk zijn!

Doneren mag nog steeds, graag zelfs!

www.gofundme.com/fietsen-tegen-corona