“Fietsen is beter dan Corona” en de media


Oscar onderweg naar Radboudumc

WEERT, 24 mei – Verslag van de start van de fietsttocht door Weert de Gekste:
Oscar Ellerbrak is zondagochtend samen met zijn fietsmaten begonnen aan een fietstocht van het SJG Weert naar het Radboudumc in Nijmegen. Het is dezelfde rit die hij zeven weken daarvoor maakte per ambulance, omdat zijn gezondheid door een coronabesmetting ernstig was verslechterd.
Lees verder…
Kijk verder…

Oscar is net hersteld van corona, maar zit nu al op de fiets om geld in te zamelen

23 mei – Oscar had vanmorgen een interview met omroep Gelderland over de sponsortocht:
‘NIJMEGEN – De teller staat inmiddels op ruim 5000 euro. Maar dat moet veel meer worden, vindt Oscar Ellerbrak. De inwoner van Weert fietst zondag voor corona-onderzoek van zijn woonplaats naar het Radboudumc in Nijmegen. Een rit van slechts 85 kilometer, maar Ellerbrak (49) is nog maar net hersteld van het coronavirus. ‘
Lees verder…
Luister verder…

Ex-coronapatiënt Oscar rijdt ambulancerit opnieuw – maar nu op de fiets

23 mei – Naast de lokale media is Oscar nu ook op het vizier beland van de landelijke media (RTL Nieuws):
‘Twee maanden geleden werd Oscar Ellerbrak (49) doodziek met de ambulance van Weert naar Nijmegen vervoerd. Nu is hij genezen van corona, en zondag rijdt hij die rit van 80 kilometer nóg een keer. Maar dan op de fiets. “Fuck you, corona!” ‘
Lees verder…

Interview met Studio Kaag en Braassem

23 mei – Vanmiddag had Oscar een interview voor de radio met Studio Kaag en Braassem. De lokale radio van zijn geboorteplaats Leimuiden (en omstreken). Luister hier naar een opname van het interview:

2de interview met WeertFM

WEERT, 22 mei – Vanmorgen had Oscar opnieuw contact met WeertFM om een status-update te geven van de sponsortocht “Fietsen is beter dan Corona”. Luister hier naar een opname van dit interview:

Oscar Ellerbrak overleefde coronaziekte Covid-19: Uit alle macht probeerde ik wakker te blijven. Dat was erg angstig…

WEERT – Amper zeven weken geleden vreesde coronapatiënt Oscar Ellerbrak voor zijn leven. ,,Na elke drie, vier woorden moest ik in mijn ziekenhuisbed op adem komen, en vervolgens diep nadenken over wat ik ook alweer wilde zeggen… Werkelijk beroerd was ik er aan toe.
Lees verder…

Ex-coronapatiënt fietst 80 kilometer om geld in te zamelen voor onderzoek

Nijmegen, 20 mei – De 49-jarige Oscar Ellerbrak fietst 24 mei van het Sint Jans Gasthuis in Weert naar het Radboudumc in Nijmegen. Dezelfde rit die hij zeven weken daarvoor maakte per ambulance, omdat zijn gezondheid door een coronabesmetting ernstig was verslechterd. Met die tachtig kilometer wil hij geld inzamelen voor onderzoek naar het Covid-19-virus.

Lees verder…

Op de racefiets van SJG Weert naar Radboud UMC Nijmegen in strijd tegen Corona

Oscar Ellerbrak (49) uit Weert gaat deze tocht op 24 mei op zijn racefiets rijden; dezelfde tocht die hij een maand geleden als Corona patiënt per ambulance aflegde.
Begin april werd er bij hem coronavirus geconstateerd en werd hij opgenomen in het Sint Jans Gasthuis in Weert. Hij kwam op de speciale Corona afdeling te liggen.
Lees verder...

Interview met WeertFM radio

6 mei – Vanmorgen werd Oscar geïnterviewd door WeertFM over zijn actie.

Oscar bedankt SJG en Radboudumc

 

Bij de 49-jarige Oscar Ellerbrak uit Weert werd 4 april j.l. het coronavirus geconstateerd. Er volgden dagen van ellende en Oscar werd van het SJG in Weert naar het ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen gebracht.
Lees verder

Nijmeegs onderzoek: door coronavirus raken bloedvaten in longen lek

Covid-19 Bij ernstig zieke Covid-19-patiënten raken bloedvaten in longen lek en stromen longen vol vocht. Als dat inzicht bevestigd wordt, biedt dat perspectief op behandeling.
Lees verder

Patiënt uit Weert helpt Radboudumc

Onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen lijken een essentieel mechanisme in het ziekteproces van Covid-19 (coronavirus) gevonden te hebben, dat tot dusver over het hoofd werd gezien.
Lees verder

Nieuw inzicht in mechanisme achter ontstekingsreactie bij covid-19-infectie

Een infectie met het nieuwe coronavirus verloopt anders dan die bij griep of andere infecties. Onderzoekers van het Radboudumc ontdekten een belangrijk mechanisme dat tot nu toe onderbelicht bleef.
Lees verder

Radboudumc vindt mogelijke behandeling voor COVID-19

Onderzoekers van het Radboudumc hebben mogelijk een essentieel mechanisme in het proces van Covid-19 gevonen. Als dat klopt, kan dat belangrijke gevolgen hebben voor de behandeling van de ziekte.
Lees verder