Over Mike

Mijn naam is Mike Palmen, 
 
Ik ken Oscar van de fotozaak waar hij werkzaam is. Aangezien we beiden van oude auto’s, fotografie, muziek en een lekker biertje houden was een vriendschap onvermijdelijk! 
 
Net als bij anderen naasten zat ook bij mij de schrik er goed in toen Oscar in het ziekenhuis terecht kwam. Bijna dagelijks sprak ik kort met Oscar en ik kon goed merken hoe groot de impact van het Corona virus op hem was. Soms leek het zelfs uitzichtloos wat mij een enorm gevoel van machteloosheid gaf. 
Tot dat ene moment waarbij de telefoon werd opgenomen en ik kon merken aan de stem van Oscar dat het de goede kant op ging, wat een opluchting! 
Lag het aan de experimentele behandeling, de medicatie, de goede zorg van het SJG en Radboud, zijn fysieke gesteldheid en doorzettingsvermogen? Ik ben er zeker van de het een combinatie van dit alles is! 
 
Voor mijn werk reis ik met regelmatig en kom in landen waar de mensen het lang niet zo goed hebben als wij hier in Nederland. Ik zeg dan ook met enige regelmaat dat we blij mogen zijn dat we in Nederland wonen! 
Onze ziekenhuizen zijn voorzien van de nieuwste technieken en we hebben de beschikking over fantastische specialisten met vooruitstrevende kennis. Daarnaast lijkt het alsof onze zorgmedewerkers beschikken over een onuitputtelijke bron van energie en doorzettingsvermogen, maar is dit ook zo? In mijn optiek is het een bijna bovenmenselijke prestatie wat de mensen in het SJG, Radboud en andere ziekenhuizen op dit moment leveren. 
 
Corona is een virus waarvan we helaas nog veel te weinig weten. Hopelijk zal het voor velen een “ver van hun bed show” blijven. Mocht je het zelf ervaren hebben en of meegemaakt hebben dan zal de machteloosheid zoals ik deze bij Oscar ervaren heb je waarschijnlijk bekend zijn.
 
Een ding is zeker! 
In de tijd dat Corona ons land bereikt heeft heb ik ervaren dat mensen ondanks de “1,5 meter samenleving” dichter tot elkaar gekomen zijn dan ooit te voren. We zijn toleranter geworden naar elkaar, hebben oog voor de zwakkere medemens, initiëren creatieve oplossingen voor dagelijkse problemen en nog veel meer. 
Voor mij is het ook zeker dat de manier waarop we naar ons zorgsysteem kijken, en dan met name de mensen in de zorg zal niet hetzelfde zijn als voor deze crisis. In tijden zoals deze blijkt hun inzet het verschil tussen leven en dood. 
 
Toen Oscar mij vroeg of ik hem eventueel wilde begeleiden op de fietstocht van Weert naar Nijmegen met als doel geld in te zamelen voor het SJG en Radboud was mijn antwoord een volmondig ja! 
En voor het eerst sinds de uitbraak van Corona kreeg ik het gevoel iets terug te kunnen doen.  Geen machteloosheid, maar een goed gevoel, en dat voelt goed!
 
Hopelijk mogen we ook rekenen op uw financiële bijdrage, het maakt namelijk wel een verschil.
 
Mike Palmen