Over Oscar

Even iets over mijzelf…

Geen echte Weertenaar, maar, naar ik hoop, redelijk ingeburgerd in deze leuke stad. Oorspronkelijk kom ik uit Leimuiden. Richting Amsterdam zeg maar…
Inmiddels alweer zeker 18 jaar in het diepe zuiden en ik heb nog steeds de indruk dat ik hier goed zit. Natuurlijk kom ik nog graag van waar ik vandaan kom. Echter als ik weer thuis ben en om 07.30 uur de bel van de Zusters Birgittenessen hoor luiden. Ja… dan is het goed.

Volgens mijn rijbewijs ben ik 49 jaar. Dat klinkt beter dan “bijna 50” vind ik zelf. Werkzaam bij Foto Weert hier in het centrum. Daar werk ik met veel plezier. Fotografie èn grafische vormgeving, mijn eigenlijke vak. Vroeger heb ik altijd redelijk fanatiek gefietst en daarvoor ook een aantal jaar aan judo gedaan. De laatste serieuze fietstocht ligt alweer 7 jaar achter mij, in de Pyreneeën, de Col de la Core. De fiets is daarna redelijk stil komen te staan. Wel ga ik inmiddels met veel liefde terug naar die Pyreneeën, maar dan om lange wandelingen te maken en te fotograferen.
Verder nog… In het trotse bezit van een Volvo Amazon uit 1965. Ik draai graag nog LP’s en singletjes. Mijn grote liefde op dat gebied is Buddy Holly, maar ook “een beetje” The Beatles.

De fietstocht op 24 mei. Dat is iets wat ik heel graag wil doen. Om niet enkel de beide ziekenhuizen te bedanken. Maar eigenlijk de hele zorg in Nederland. Ik vindt dat zij een bovenmenselijke prestatie leveren onder moeilijke omstandigheden en dat op een hele menselijke manier doen. Ondanks dat zij verstopt zitten in een pak, inclusief hun haren en een deel hun gezicht heb ik op geen enkel moment getwijfeld aan het feit dat het mensen waren om mij heen. Daarom dus.

En mijn twee vrienden die mij gaan vergezellen: Jan van Dongen en Mike Palmen. Ik ben dankbaar dat zij dit met mij willen meemaken. Ik ben trots op zulke vrienden. Zoals ik ook dankbaar ben voor iedereen die mij in april gesteund heeft, er waren voor mij. Mijn vrienden, zowel in Nederland als Engeland en nog eentje in de eerder genoemde Pyreneeën en niet te vergeten mijn familie. Voorop mijn broer en zijn vrouw.  Dank jullie wel!

Oscar Ellerbrak

Foto: © Josine Frankhuizen, FPh